Vergoedingen zorgverzekering acupunctuur

Vergoedingen zorgverzekering acupunctuur in 2024.

De zorgpremies voor het nieuwe jaar zijn weer bekend gemaakt en ook de vergoedingen in de aanvullende verzekeringen. Acupunctuur wordt ook volgend jaar weer vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
December is een goede maand om je zorgverzekering nog eens te bekijken, en eventueel te wijzigen, dit kan tot en met 31 december 2023.

Acupunctuur vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Acupunctuur wordt door de meeste zorgverzekeringen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.  Over de behandelingen vanuit je aanvullende zorgverzekering betaal je geen eigen risico.  Vaak hanteren zorgverzekeraars een maximum bedrag per behandeling/ per dag en betaal je zelf nog een gedeelte bij.

De zorgverzekeraars eisen dat de acupuncturist is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA), die door de meeste zorgverzekeraars worden erkend (uitzondering is Interpolis).

De vergoedingen voor acupunctuur in de aanvullende zorgverzekering.

Het lijkt erop dat de vergoedingen voor 2024 grotendeels hetzelfde zijn gebleven. bij de grotere zorgverzekeringen, zoals CZ, VGZ en Zilveren Kruis. Soms is de vergoeding voor acupunctuur/ complementaire behandelingen uit de goedkoopste aanvullende verzekering gehaald.
Helaas heeft geen enkele zorgverzekeringen een inflatie correctie doorgevoerd voor 2024 in de vergoedingen voor alternatieve & complementaire zorg.
Er zijn diverse websites waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken, zoals op zorgwijzer (https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen).

Niet alle zorgverzekeraars bieden acupunctuur aan in het aanvullende pakket, vooral de budget zorgverzekeraars zoals Anderzorg, Hema, Just en Ziezo hebben dit niet opgenomen. De vergoeding voor acupunctuur start bij 25 euro tot volledige vergoeding per behandeling bij de zorgverzekeraars die deze behandelingen wel in het aanvullende pakket hebben opgenomen.

Bij het vergelijken kun je rekening houden met:

   • De maximale vergoeding voor alternatieve/ complementaire behandelingen. Indien je ook gebruik maakt van bijvoorbeeld osteopathie, voetreflexologie e.d. gaat dit ook van deze vergoeding af.

   • Maximale dagvergoeding is de vergoeding die je per dag krijgt voor alternatieve behandelingen. Als voorbeeld; het consult kost €58,- en je krijgt een dagvergoeding van €45,- dan betaal je zelf nog €13,- bij.

   • Check ook altijd de voorwaarden van je (aanvullende)
    zorgverzekering!

  Is een aanvullende zorgverzekering aan te raden?

  Dit is een persoonlijke keuze. Een aanvullende zorgverzekering is er niet alleen voor acupunctuur, maar ook voor fysiotherapie, brillen en lenzen, hoortoestellen, zorgkosten in het buitenland, zwangerschap en geboorte en soms zit tandzorg er ook bij. Mocht je kinderen onder de 18 jaar hebben, vallen zij onder dezelfde zorgverzekering als één van de ouders.

  Tarieven Kim Boelens – Praktijk voor acupunctuur  in 2024

  In 2023 zijn de volgende tarieven van toepassing:

  1e consult €69
  Vervolgconsulten €58,-

  Kinderen t/m 12 jaar:

  1e consult €50
  Vervolgconsulten €45

  Na de behandeling krijg je per mail de factuur dit bedrag mag je vervolgens voldoen per overboeking. Deze factuur kun je indienen bij je zorgverzekeraar, en die maakt het bedrag wat je vergoed krijgt weer terug naar jou over.

  Let op: Check altijd je eigen polisvoorwaarden om zeker te zijn van de juiste bedragen & voorwaarden. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.