Pijn in spieren en gewrichten

Blessures door sporten of verkeerde houdingen in het dagelijks leven komen veel voor. Acupunctuur kan de kan pijn in spieren en gewrichten vaak snel verminderen. Zowel acute als chronische pijnklachten kunnen behandeld worden met acupunctuur. Denk hierbij aan pijn in de knieën, nekklachten, rugklachten, schouderklachten, polsklachten, tenniselleboog en hamstringblessure.
Ook is het mogelijk om acupunctuur preventief in te zetten bij sporters om de kans op een blessure te verminderen.

Sportblessures

Bij sporten komen veel blessures voor, een sportblessure kan plotseling op komen door een verkeerde beweging of trauma, maar ook geleidelijk ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting of verkeerde houding. In beide situaties kan acupunctuur de pijnklachten verminderen, in de meeste gevallen is de klacht al aanzienlijk verminderd na de eerste behandeling. Het is mogelijk om acupunctuur te combineren met fysiotherapie of medicatie.

Verkeerde houding

Ook veel klachten komen voort uit een verkeerde houding of structurele overbelasting van bepaalde spieren en gewrichten. In veel beroepen komen veel dezelfde werkzaamheden voor, waardoor steeds dezelfde spieren en gewrichten worden belast. Denk hierbij aan kapper die last krijgt van zijn of haar schouders, een kantoormedewerker die last krijgt van zijn nek en rug etc.
Ook voor deze pijnklachten kan acupunctuur een helpende hand zijn.

Bij welke klachten?

Acupunctuur is bij veel blessures inzetbaar. Denk hierbij aan: schouderklachten, pijn bij het AC-gewricht, tenniselleboog, golferselleboog, stijve nek, buikspier-pijn, lage rugpijn, pijn in de heupregio, hamstringletsel, kniepijn, achillespees, herstel na een orthopedische operatie, verstuikingen etc. Staat jouw blessure hier niet bij? Grote kans dat acupunctuur wel kan helpen. Stuur gerust een berichtje voor meer informatie.

Preventie werking acupunctuur

Steeds meer sporters ontdekken de preventieve werking van acupunctuur om blessures te verminderen. Ook voor de belangrijke wedstrijd of marathon kun je acupunctuur inzetten voor betere prestaties. Dit uiteraard in combinatie met de juiste training. De acupunctuurbehandelingen zijn  gericht op het herstellen en zorgen voor een goede energiebalans, wat de sportprestaties ten goede komt.