Acupunctuur bij kinderen

Kinderen reageren verassend goed op acupunctuur. Bij de meeste kinderen is behandeling met Shonishin voldoende. Shonishin is een techniek uit de Japanse acupunctuur waarbij geen naaldjes gebruikt worden, in plaats van naaldjes worden er kleine instrumentjes gebruikt om mee te masseren. Ik krijg veelal de reactie van kinderen ze het fijn vinden en soms een beetje kriebelt.

Shonishin kinderacupunctuur

Shonishin is een onderdeel van de Japanse acupunctuur. Het is al een oude methode die ongeveer 350 jaar geleden is ontstaan in Japan. Omdat kinderen vaak niet een half uur stil kunnen blijven zitten is dit een prettige methode. Tijdens de behandeling mogen ze ook zitten, of bij mama, papa of een andere opvoeder op schoot zitten. Kinderen zijn veel gevoeliger en reageren sneller op prikkels, en daardoor ook op een behandeling.

Bij welke klachten is een Shonishin behandeling inzetbaar?

  • Om de weerstand te verhogen. Denk hierbij aan het steeds maar “kwakkelen”. Je kindje is veel ziek, chronisch verkouden, veel hoesten, terugkerende oorontstekingen.
  • Bij huidklachten zoals bijvoorbeeld eczeem
  • Bij klachten die met de spijsvertering te maken hebben zoals buikpijn, diarree of obstipatie (harde ontlasting).
  • Op latere leeftijd nog in bed plassen (vanaf 6 jaar)
  • Onverklaarbare buikpijn
  • Bij emotionele problemen en slaapproblemen. Denk hierbij aan veel huilen (huilbaby), krampjes bij baby’s, slecht slapen, veel te vroeg wakker worden, nachtmerries overgevoeligheid voor indrukken.
  • Maar ook als ondersteuning bij vaccinaties.

Mocht je meer willen weten over acupunctuur bij kinderen, of wat ik kan betekenen voor jouw zoon of dochter? Neem gerust contact met mij op. Ik beantwoord je vragen graag.