Je weerstand verhogen

Je weerstand verhogen!

Ik merk het alweer enkele dagen om mij heen, veel mensen voelen zich niet fit. Griepje hier, flink verkouden daar en diarreeklachten. Absoluut niet fijn!
Mijn zoontje kwam gisteren ook thuis met buikpijn & diarree. Gelukkig vertelde hij het meteen, en heb ik hem preventief behandeld en zijn buikje verwarmd met de moxalamp.

De griep & verkoudheid.

De griep en verkoudheid zijn beide besmettelijk, dat houdt in dat je het kan overdragen aan iemand anders. Het overdragen gebeurt door snot, speeksel en slijm.  Goede hygiëne is dus belangrijk.
Als je door de griep getroffen bent kun je hier een week last van hebben. Ook verkoudheid kan enkele dagen aanhouden.
Klachten van de griep kunnen zijn hoesten, hoofdpijn, keelpijn, spierpijn, moe zijn, koude rillingen en/of koorts.

Goede hygiëne.

Goede hygiëne is belangrijk, zeker tegenwoordig met de volle klaslokalen en veel mensen in een kantoorgebouw/ werkomgeving.  De ziektekiemen zijn zo verspreid.
Zorg ervoor dat als je niest je een zakdoekje gebruikt, je handen regelmatig (met zeep) wast en dat de omgeving en ook het toilet schoon zijn. Ventileer ruimtes ook regelmatig.

Acupunctuur verhoogd je natuurlijke weerstand.

Je weerstand zorgt ervoor of je weerbaar bent tegen de ziektekiemen van bijvoorbeeld griep & verkoudheid. Acupunctuur kan je natuurlijke weerstand versterken.
Door bepaalde acupunctuurpunten aan te prikken verhoog je de natuurlijke weerstand. Mocht je je niet fit voelen kan acupunctuur ondersteunen dat de aanval van de ziektekiemen niet verder het lichaam in kan dringen waardoor je sneller weer herstelt bent.

“Acupunctuur zet het lichaam aan om zichzelf weer te herstellen.”

Wat kun je zelf doen om je weerstand te verhogen?

Binnen de Chinese geneeskunde is het belangrijk om mee te gaan op de flow van de seizoenen. Over het winterseizoen heb ik eerder al een blog geschreven. Deze kun je hier lezen.

Mocht je nu niet fit zijn, heb ik nog 5 huis, tuin & keuken tips voor je herstel te bevorderen:

  1. Drink een kop heet water met kaneel & gember. Dit zijn beide verwarmende kruiden die ervoor zorgen dat je lichaam het warm krijgt en eventueel ziektekiemen kunt eruit kunt zweten. Drink dit drankje niet als je last hebt van koorts, je krijgt het van dit drankje nog warmer.
  2. Slapen! Nu je je toch niet fit voelt, neem de tijd om goed uit te rusten en ga lekker op tijd naar bed.
  3. Zorg ervoor dat je voeten en onderrug lekker warm blijven. Hiervoor zijn wollen sokken en warmtekussentjes heerlijk.
  4. Als je naar buiten gaat kleed je dan warm aan, en zorg ervoor dat je nek en hoofd goed beschermd zijn. Doe een sjaal & muts op.
  5. Let op een goede hygiëne, zeker als er mensen ziek zijn bij jou thuis! Was je handen met zeep, ventileer regelmatig de ruimtes, gebruik zakdoekjes en maak de contactpunten zoals deurklinken, de wc & de doorspoelknop regelmatig schoon.

Nog een leuk weetje.

In het oude China was de dokter vooral preventief bezig. Op het moment dat er iemand ziek werd, kreeg de dokter niet betaald en pas op het moment dat patiënt weer beter was kreeg de dokter weer zijn salaris.

Ik raad mijn cliënten ook aan om regelmatig voor een “onderhoudsbehandeling” te komen, om preventief aan de natuurlijke weerstand & innerlijke energiebalans te werken.
Heb jij interesse om je natuurlijke weerstand te versterken met acupunctuur? Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Eindhoven, gevestigd in de Achtse Barrier (Woensel Noord).
Je kunt er snel terecht, op dit moment is er geen wachtlijst!
Neem contact met mij op via mijn contactpagina