Acupunctuur bij hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn & migraine.

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht waar je veel last van kunt hebben. Er zijn mensen die soms hoofdpijn hebben, terwijl andere mensen er zeer regelmatig last van hebben. Ook de intensiteit van hoofdpijn varieert enorm van “een beetje” last tot ziekmeldingen op je werk/school omdat de hoofdpijn zo heftig is.
Veel mensen hebben profijt van acupunctuur bij hoofdpijn en migraine klachten.

Verschillende varianten van hoofdpijn.

Er zijn vele varianten op hoofdpijn. De meest voorkomende soorten hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine.
Bij spanningshoofdpijn heb je het gevoel dat je nek en schouders vastzitten. De hoofdpijn kan enkele minuten duren, maar soms ook een paar dagen. De pijnklachten bij spanningshoofdpijn variëren.
Verder heb je de beruchte migraine hoofdpijn. Bij migraine is er vaak sprake van zeer erge hoofdpijn. De duur van de hoofdpijn varieert van een halve dag tot enkele dagen. Vaak is er sprake van een bonzende pijn, aan één kant van het hoofd. Ook kunnen er klachten zijn van misselijkheid, overgeven, vlekken (aura) zien  en overgevoeligheid voor licht & geluid.
Verder kan bij vrouwen de menstruatiecyclus meespelen bij de hoofdpijnklachten. Veel vrouwen hebben last voor, tijdens of na de menstruatie van hoofdpijn.

Oorzaak van hoofdpijn.

Bij hoofdpijnklachten is het raadzaam om ook langs je huisarts te gaan om een medische oorzaak uit te sluiten. Misschien is een oor of neusholte ontsteking, kaakholte ontsteking, hoge bloeddruk, een scheefstaande wervel de oorzaak? Komt de hoofdpijn door een ongeluk of val?
Indien er geen medische oorzaak gevonden wordt, krijg je vaak het advies om paracetamol in te nemen en ontspanningsoefeningen te doen.

Acupunctuur & hoofdpijn.

Binnen de Chinese Geneeskunde wordt elke hoofdpijn anders benaderd. Tijdens het 1e gesprek vraagt je acupuncturist waar de hoofdpijn klachten zich bevinden, en hoe de hoofdpijn zich uit. De hoofdpijn kan bonzend, zeurend, als scherpe messteken, kloppend zijn, maar je kunt ook last hebben van een zwaar hoofd of een hoofd dat voor je gevoel vol zit met watten.  Ook bespreken we wanneer je last hebt van hoofdpijn. Heb je dit vooral in de ochtend, middag, avond, het weekend, doordeweeks, rondom je menstruatie?
Het aantal behandelingen wat nodig is varieert, maar gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig.
Vooral bij spanningshoofdpijn, migraine en menstruatie gerelateerde hoofdpijn is acupunctuur vaak effectief.

Heb jij last van hoofdpijn en wil je weten wat acupunctuur voor jou kan doen? Neem dan contact met mij op.
Mijn praktijk bevindt zich in de Achtste Barrier in Eindhoven.  Je bent welkom!